8/15/10

Persones Humanes: Text de cloenda de cada programa

Font: Notes al Facebook de Stas Rovira

NOTA: Per els que no heu tingut la sort de conèixer el programa us he penjat un vídeo al final d'aquest apunt. Per culpa d'aquell monòleg van fer tancar el programa.

El text que us penjo a continuació el posaven al final de cada programa. No m'he molestat a corregir-ne les faltes, però això és el de menys, és el contingut el que ens interessa."Volem donar les gràcies a totes les persones que treballen dia  i nit de manera anónima per fer possible una televisió pública al serveid'un país. Sense el seu esforç i la seva il.lusió aquest programa no seria possible. Que el seu exemple plani per la nostra terra i que la seva llavor doni fruits. Mentre tots ells siguin presents en els nostres cors, els nosres actes no seran estèrils. Com tampoc ha estat estéril la sang vessada de tants catalans que, amb el seu sacrifici han forjat la nostre nació. És per això que tots tenim amb ells un deute pendent així com les generacions futures seran deutores nostres. Segurs com estem que Catalunya triomfant tornarà a ser rica i plena endarrera aquesta gent tan ufana i tan superba. Per això beu, salta, riu, canya al'estiu i munta-t'ho be.
I amb serra d'or els angelets serraren eixos turnos per fer-vos un palau, reina del cel, que saps que tot el camp és un clam, som la gent blau-grana, i tant se val d'onvenim, perquè és cátala qui viu i treballa a Catalunya, de la mateixa manera que és algerià qui viu i treballa a Algèria. I per això tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, i tornarem a vencer, i com més serem més riurem. I si algú hi deixa la pell, que quedi clar que al fossar de les moreres no s'hi enterra cap traïdor: fins perdent nosaltres banderes,serà l'urna de l'honor.
També volem agrair la col.laboraciódel departament de governació del cos dels mossos d'esquadra i moltespecialment, de l'agent 47880 Z/F I és tant cert com som vius que se'ns acosta l'hora foscant. Contradiccions: al.lèrgies tardorals,malalties hepàtiques i insuficiencia renal. La força del teu enemic és la teva feblesa i la seva feblesa és la teva força. És a dir, que la seva força és alhora la teva feblesa i la seva força. Però recorda: ma ino deixis que la força de la gravetat t'empenyi cap avall. I si caus,aixeca't que de terra estant no deixes passar. I, si un cop dret, la força de la gravetat et torna a fer caure estigue't assegut i mira coms'ho fan els altres per mantenir l'equilibri. I sempre crida ben fort :o ens escalfem tots o llencem l'estufa al riu. Si sura, marxarà suranti si s'enfonsa, quedarà enfonsada. No serà pas ni la primera estufa al fons del riu, ni l'última estufa que es perdi al mar. Perque tantes sen'han perdut que ara no vindrà d'una. He passat pel davant d'una ferretería i he recordat el teu cos i en sentir bordar un gos, he recordat les teves paraules d'amor. I fregant el passadís en el motxo m'ha semblat veure els teus cabells. En tot cas, ara ets lluny i per lluny que siguis encara podries allunyarte més, i tot plegat ens fadir: au, aneu pels camins i feu el que pogueu i si pel camí us trobeuen "Butros Ghali", piqueu-li el cap amb cumpanyonia i digueu-li:"Ei,Butros! I en Butros us dirà" us ha anat ben just, companys!!" I és que són tantes les criatures que hi ha damunt la capa de la terra i tant pocs dies que tenim per estimar-les! Que el neguit ens traeix però la providencia ens empara...i així serà fins que deixi de ser.
Tots'estira , tot s'arronsa, i si tinguessis vergonya, no et diries Alfonsa. I si jo fos un home valent, no em diries Vicent. I si canto aquest lament és perquè m'has fet saltar una dent. Ai les teves croquetes Alfonsa si les embarco, la nau s'enfonsa!! I poc a poc, pas apas, lentament, hem fet...PERSONES HUMANES".


1 comment:

L'À | L'imperdible de L'Ànima said...

Fantàstic Text!

Bon estiu!!!