8/19/10

Del Coll del Pimorent al Pic de Coma d'or

Per més excursions click AQUÍ
Per veure totes les fotos click AQUI

Abans de començar amb la descripció de la ruta us volia comentar que varem poder tirar unes fotos d'unes marmotes que teníem força lluny. Estan fetes amb el zoom al màxim i tot i així costaven de distingir a la foto. Les he retallat i ampliat, la qualitat és millorable, però es fa el que es pot (mireu cap al final de l'apunt).

Descripció de la Ruta:

Depenent de si teniu o no un tot terreny, podeu iniciar la ruta just al Coll del Pimorent (Col de Puymorens en francès), o seguir per la pista forestal que us acostarà uns 3 kms fins al cim de Coma d'or (a uns 8 km del coll).

Si teniu un nivell mitjà i comenceu des del coll del Pimorent a 1915 metres d'alçada, trigareu aproximadament 1 h 30 minuts a arribar al Coll de la Portella d'Engracies o d'En Garcia (uns 2500 metres d'alçada). A partir d'aquí en pocs minuts passareu aprop de l'Estany de Coma d'Or, si hi voleu acabar d'arribar haureu de baixar uns 100 metres de desnivell i recórrer una distància de menys d'un km.

Continuant en direcció al cim aviat s'arriba al coll de Coma d'Or i després al Pic de Coma d'Or (aproximadament 1h i 10 minuts des del Coll de la Portella d'Engracies).  El cim  és molt escarpat i per arribar fins al final s'ha de grimpar per un parell de passos força delicats, si dubteu més val que els eviteu, la caiguda podria ser fatal.

Us penjo les fotos de la ruta a continuació:

Inici de la Ruta: Camí del Coll de la Portella d'Engracies des del Coll del PimorentPortella D'engraciesEstany Coma D'or
Pic Coma d'Or (2826metres). El pic del fons és el Puigpedrós de Lanós.Estany de Lanós. És el més gran dels Pirineus Orientals i es veu integre des del cim.Unes marmotes


No comments: