8/30/09

Tossa Plana de lles (2916 m) - Pic de la Portalleta (2905)

Segurament aquest és el pic de més de 2900 metres més fàcil dels que hi ha al Pirineu Oriental. Al arribar al cim el que trobem és una planura lleugerament inclinada que dona sentit al nom de la muntanya que en la seva banda Andorrana s'anomena Pic de la Portelleta, allà hi trobareu el que s'espera d'un cim, les banderes, fites, etc. per contra a la banda catalana simplement hi ha un pal i cap menció clara de res, les vistes son evidentment espectaculars, però si heu estat al Puigpedrós, que només està a 10 km, el 90% ja ho haureu vist.

En definitiva, és una excursió gens exigent des del punt de vista físic i per tant ideal per fer una muntanya d'alçada considerable fàcilment i amb poc esforç. La ruta és la següent:

Des de Martinet surt la carretera cap a Lles, passat el poble es segueix fins a les pistes d'esquí i es continua fins el refugi del Pradell, tot plegat 20 km. Un cop allà tot està perfectament indicat, però atenció hi han 2 camins que es separen a pocs metres del inici del camí, si seguiu rectes anireu pel menys dret, que es pel que varem tornar, l'altre camí es curt però puja fortet, nosaltres en 1 hora i 10 varem fer el cim per aquest camí però no anem a un ritme normal, crec que 2 hores és el més habitual.

Com de costum us penjo unes quantes fotos de la ruta, la majoria fetes al baixar, a la pujada en prou feines teníem temps.

Sortida (Refugi de Pradell)

De Tossa Plana de lles (2916 m) - Pic de la Portalleta (2905)


Cim (Vist des de la cara Andorrana, a dalt de tot hi teniu l'altre vista)

De Tossa Plana de lles (2916 m) - Pic de la Portalleta (2905)


Estanys de Setut (Vistos des del inici de la baixada)

De Tossa Plana de lles (2916 m) - Pic de la Portalleta (2905)


Tossa de Sirvent (des dels estanys)

De Tossa Plana de lles (2916 m) - Pic de la Portalleta (2905)


Totes les fotos

No comments: